Tuin groter laten lijken met hekwerk

Mike avatar

Mike op 12-02-2016

Een hekwerk heeft als primaire doel de tuin af te bakenen en eventueel te beveiligen. Maar een hekwerk kan ook een optische indruk hebben. Bijvoorbeeld door de tuin breder of dieper te laten lijken dan hij daadwerkelijk is. Welke hekwerken geschikt zijn voor verschillende situaties ontdek je in onderstaand artikel.

Hekwerk grotere tuin

Tuin groter laten lijken dankzij hekwerk

Welk soort hekwerk het beste past bij jouw situatie is afhankelijk van de grootte en breedte van je tuin. Heb je bijvoorbeeld een smalle tuin en wil je deze breder laten lijken, dan kun je dit met het hekwerk op 2 manieren verwezenlijken:

 • horizontale strepen
 • lichte kleuren
 •  

  Horizontale strepen

  Horizontale strepen al achterwand laten je tuin breder lijken. Je creëert dit gevoel het beste met een houten hekwerk. Houten hekwerken zijn stevig, bewerkbaar en daardoor geheel naar wens samen te stellen qua uitvoering en kleurgebruik.

  Lichte kleuren

  Een achterwand van lichte kleuren zorgt er voor dat de achterwand naar voren lijkt te komen, zodat de tuin minder diep en breder lijkt. Voor het grootste effect gebruik je het best een wit houten hekwerk met horizontale planken.

  Tuin dieper laten lijken

  Wanneer je juist een relatief ondiepe tuin hebt kan het fijn zijn om de tuin optisch dieper te laten lijken dan hij is. Ook hier heb je weer 2 ideale manieren om dit voor elkaar te krijgen:

 • horizontale en verticale strepen
 • donkere achterwand
 •  

  Horizontale en verticale lijnen

  Je kunt de tuin een stuk dieper laten lijken door de zijwanden te voorzien van horizontale strepen en de achterwand van verticale lijnen. Hierdoor lijkt de tuin minder breed en een stuk dieper. Voor de horizontale lijnen aan de zijkanten gebruik je het beste weer een houten hekwerk met horizontale planken. Voor de achterwand kun je een spijlen hekwerk gebruiken, maar natuurlijk ook een houten hekwerk met verticale planken.

  Donkere achterwand

  Door de achterwand donker te maken creëer je de illusie dat de tuin dieper lijkt. Een goede manier om dit te doen is door het hekwerk te laten begroeien met bijvoorbeeld klimop. Zo wordt het hekwerk één met de natuur en verkrijg je een mooie overloop. Je gebruik hier het beste een gaashekwerk of een spijlen hekwerk voor.

  Heb jij zelf nog handige tips om een tuin breder en groter te doen lijken? Deel het via het reactieveld!


  Laat een reactie achter, vinden we leuk!